Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

BOLD & Locked at AXDW





Καλησπέρα λοιπόν και πάλι εδώ για να αξιοποιήσουμε τον χαμένο χρόνο. Σήμερα θα μιλήσουμε για 3 νέα παιδιά που θα τα δούμε στο Athens Exclusive Designers Week (AXDW). Τα παιδιά αυτά είναι νέα με όρεξη και ανάγκη για δημιουργικότητα.Θα σας τους εκθέσω και εσείς θα μου πείτε αν περνάν. 


   

   Η BOLD & Locked, είναι μία νεοσύστατη ομάδα σχεδιαστών ενδυμάτων, που αποτελείται από τους Λύμουρα Καλλιόπη, Τούσσα Κωνσταντίνο και Φωτεινό Νικόλαο. Η νέα ομάδα σας προσκαλεί στην πρώτη τους επίδειξη, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 31/3 στις 16:30 στα πλαίσια της 13th Athens Xclusive Designers Week στο Μέγαρο Εθνικής Ασφαλιστικής, Λ. Συγγρού103-105.

Η σχεδιαστική ομάδα, θα παρουσιάσει μία συλλογή εμπνευσμένη από το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Gaston Leroux «Το Φάντασμα της όπερας». Η Collection χαρακτηρίζεται από απλές και στενές γραμμές, ενώ αποτυπώνει τις βασικές τάσεις του 19ου Αιώνα, δίνοντας έμφαση στις τετράγωνες λαιμουδιές, τους κορσέδες και τα μανίκια με σούρα. Τα χρώματα , κυρίως σκούρα ατμοσφαιρικά, είναι εμπνευσμένα από τη θεατρική σκηνή. Σκοπός της συλλογής είναι να αποδώσει τα κύρια εποχικά και θεατρικά στοιχεία του μυθιστορήματος σε ένα σύγχρονο και ελεύθερο ύφος.



 Λίγα Λόγια για τα παιδιά : 


Οι πρώτες σκέψεις δημιουργίας της ομάδας τους χρονολογούνται από τα φοιτητικά τους χρόνια. Με διαφορετικά ερεθίσματα και πολλές φορές αντίρροπα αισθητικά κριτήρια,μα πάντα υποκινούμενοι από το ίδιο πάθος και σταθερά προσανατολισμένοι στη σκληρή δουλειά,αποφασίσαν τα ετερόκλητα στοιχεία τους να γίνουν σημεία αναφοράς τους.Έτσι συστήσαν την ομαδα Bold & Locked ευελπιστώντας αφενός να δώσουν διέξοδο στην ανάγκη έκφρασης των όσων τους συγκινούν και τους εμπνέουν αφετέρου να διεκδικήσουν ταπεινά ,μα και δυναμικά , μια θέση στο χώρο της ελληνικής μόδας

Μιας και τους πλέξαμε το εγκώμιο ας δούμε και το βιογραφικό τους : 

Η Λύμουρα Καλλιόπη, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Αθήνα. Συνεχίζοντας την οικογενειακή της παράδοση στο έτοιμο ένδυμα, σπούδασε Σχεδιασμό ενδυμάτων, ενώ σήμερα εργάζεται σε βιομηχανία ενδυμάτων σχεδιάζοντας και παράγοντας ενδύματα κυρίως για λογαριασμό πολυεθνικών εταιρειών.

Ο Τούσσας Κωνσταντίνος γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά, ενώ έζησε σ τη Θεσσαλονίκη, σπουδάζοντας Σχεδιασμό ενδυμάτων. Η πρώτη του επαγγελματική εμπειρία, ήταν ως marketing specialist, υπεύθυνος για το fashion ρούχο και αξεσουάρ αθλητικής πολυεθνικής εταιρείας.

Ο Φωτεινός Νικόλαος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε συντηρητής έργων τέχνης ενώ οι καλλιτεχνικές του ανησυχίες, τον ώθησαν να σπουδάσει Σχεδιασμό ενδυμάτων. Μετά το τέλος των σπουδών του εργάστηκε ως στυλίστας σε ταινίες ελληνικής παραγωγής.

Περιμένουμε να τους δούμε live λοιπόν και για να μην ξεχνιόμαστε   η επίδειξη η οποία θα πραγματοποιηθεί είναι την Κυριακή 31/3 στις 16:30 στα πλαίσια της 13th Athens Xclusive Designers Week στο Μέγαρο Εθνικής Ασφαλιστικής, Λ. Συγγρού103-105. Γιατί όπως έλεγε και η Coco Chanel Για να είναι κανείς αναντικατάστατος, πρέπει να είναι πάντα διαφορετικός.

                                            xoxo GBM


Sameera ChathurangaPosted By John Skouloudis (GBM)

Για πληροφορίες, ιδέες και προτεινώμενα θέματα προς ανάρτηση μπορείτε να επικοινωνίσετε μαζί μου στο Twitter η Facebook.