Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Μούσα μου είναι η ιδανική γυναίκα που τολμά να εκφραστεί




Καθώς αναζητούσα πληροφορίες για το ποιος είναι ο Δημήτρης Στρέπκος ,είδα πολλά καλά λόγια από πληθώρα site, blog κ.α. διαδικτυακά μέσα έτσι λοιπόν  μου κίνησε την περιέργια να σου πάρω (αν μου επιτρέπεις τον ενικό) μια συνέντευξη .
Αρχικά διάβασα ότι πέρα από την Ελλάδα έχεις συμμετάσχει στο Fashion Week του Μεξικό ως Guest και μερικά από τα μεγαλύτερα περιοδικά και κανάλια σου αφιέρωσαν αρκετό χρόνο για την δουλειά σου ως σχεδιαστής.

-Πώς είναι λοιπόν να είσαι στο παγκόσμιο ενδιαφέρον ,και να διαφημίζεις την δουλειά σου με αυτό τον τρόπο?
  • Το να κάνεις κάποια πράγματα που ενδιαφέρουν άτομα του εξωτερικού δεν σημαίνει ότι απασχολείς το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Απλά δείχνει ότι η αισθητική όποτε είναι υψηλή περνά το στενά σύνορα της Ελλάδας.
Εκτός από την θέση του δημοσιογράφου που έχω τώρα, σπουδάζω και Fashion Design Στο μοναδικό ΤΕΙ Της Ελλάδας  και  θα ήθελα να ξέρω κάποια πράγματα που αφορούν εμάς τους μελλοντικούς σχεδιαστές σε σχέση με την δουλειά στο εξωτερικό, και σίγουρα είναι απορίες πολλών.

-Πώς είναι λοιπόν να εργάζεσαι στο εξωτερικό, δηλαδή ποιες απαιτήσεις έχει?
  •  Η υψηλη αισθητικη απαιτει πολύ παιδεμα καθολου αντιγραφη και διαθεση να εισαι innovative.

-Θα πρότεινες σε νέους σχεδιαστές να το κυνηγήσουν?
  • Βεβαιως καθοτι SKY IS THE LIMIT !

-Το glamour που βλέπουμε στις ταινίες είναι το ίδιο με την πραγματικότητα?
* Ακριβως καμια μα καμια σχεση. Άλλο concept, άλλο real life.
Μιας και αναφερθήκαμε σε ταινίες , ποια ταινία θα θεωρούσες πως ταιριάζει στην ζωή σου, και ποια στην δουλειά σου?
  • Όλες οι ταινίες του Tim Burton με εκφράζουν και στη ζωή μου και στη δουλειά μου. Την πιο τρυφερή ταινία που με έχει επηρεάσει από παιδί θεωρώ τον Ε.Τ. του Spielberg.
Ας πάρουμε και λίγο τον ρόλο του ψυχολόγου, στα παιδικά σου χρόνια ήθελες πάντα να γίνεις σχεδιαστής , ή το όνειρο σου ήταν άλλο? Πώς σου πρόεκυψε ο Fashion Designer?
  • Όχι, με γοήτευε το θέατρο. Ξεκίνησα λοιπόν να εργάζομαι σαν ενδυματολόγος. Η μόδα βγήκε στην πορεία. Ρούχα κάνω σαν ενδυματολόγος 20 χρόνια τώρα, designer είμαι μόνο 4,5 χρόνια.

Σε μερικά χρόνια πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου? Θα έχεις αλλάξει πορεία ? Αγαπάς τόσο αυτό που κάνεις που βλέπεις σε 10 ,20 ,30 χρόνια να είσαι στην ίδια δουλειά?
  • Θεωρώ ότι θα κάνω ακόμα μόδα, θα έχεα ισχυροποιηθεί και άλλο το brand Celebrity Skin και ίσως να είμαστε καλά και να έχω αναλάβει και άλλα projects.
Και αφού τελείωσε η ανάκριση ας μιλήσουμε για το AXDW όπου οι εμφανίσεις σου έχουν πάρει άπειρες καλές κριτικές, οι εγχώριοι star σε προτιμούν και σε ξεχωρίζουν για εκκεντρικές και μη εμφανίσεις. Πώς νιώθεις για αυτό?
  • Είναι πολύ ικανοποιητικό και συγκινητικό όταν επώνυμοι και μη, άνθρωποι αγκαλιάζουν τις δημιουργίες σου. Το ότι φωτογραφίζονται σε περιοδικά ή δημοσίως κάνει το brand πιο δυνατό και δείχνει ότι το Avant garde κίνημα στην Ελλάδα έχει λόγο ύπαρξης.
Το ύφος σου στα άλλα 2 exclusive ήταν θεατρικό , έπαιξες σε αποχρώσεις του μαύρου και του γκρι με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Τώρα πάνω σε τι θα κινηθείς?
  • Η συλλογή RAW για S/S 2014 είναι η 10η συμμέτοχη μας στο AXDW και για πρώτη φορά πειραματιζόμαστε με το χρώμα, βέβαια όπως βλέπουμε εμείς το χρώμα.
Ποιο θα είναι το ύφος που θα κινηθείς? Η Έμπνευση σου? Έχεις κάποια μούσα?
  • Avant garde με commercial elements. Εμπνευστήκαμε από τον Klimt, το θέατρο και το κινηματογράφο. Μούσα μου είναι η ιδανική γυναίκα που τολμά να εκφραστεί.
Θα περιμένουμε εκπλήξεις με celebritys αυτήν την φορά? Αν ναι μπορείς να μας δώσεις ένα δείγμα ποιοι θα είναι?

  •  Celebrity Skin χωρίς celebrities’ δεν υπάρχουν και   βασικό στοιχείο είναι η έκπληξη… Οπότε τη Δευτέρα σας περιμένουμε για να δείτε το RAW….

Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου η συνέντευξη αυτή πάρθηκε για το περιοδικό City Way και συγκεκριμένα για το site του περιοδικού CityWay.gr





Σκουλούδης Γιάννης
Fashion blogger
( gbm-moda.blogspot.gr &cityway.gr )









Sameera ChathurangaPosted By John Skouloudis (GBM)

Για πληροφορίες, ιδέες και προτεινώμενα θέματα προς ανάρτηση μπορείτε να επικοινωνίσετε μαζί μου στο Twitter η Facebook.